2023. szeptemberétől új genodráma csoport indul Tóth Borbálával

CSALÁDI ÖRÖKSÉGEINK:

TRANSZGENERÁCIÓS HATÁSOK FELTÉRKÉPEZÉSE CSALÁDFA FELVÉTEL SORÁN

l Nagy családi tabló l „Nagyítás” – belelátás a történelmi időbe l
l Vezetőfonál az identitás megszilárdításához l
l Rálátás az eddig rejtett családi dinamikára l a Sors megélése l
l Önismeret l Genodráma l

A 2023/24-es tanévben, szeptemberi kezdéssel 150 órában ismételten meghirdetjük a Semmelweis Egyetem által akkreditált nagy érdeklődésre számot tartó önismereti genodramatikus csoportot.

A csoportba kerülést egy első interjús beszélgetés előzi meg. A képzés havi – kétheti rendszerességgel szombati napokon 10 órában történik.

Helyszín: Benczúr Hotel, 1068 Budapest, Benczúr utca 35.

Időpontok: 2023. október 14. szombat, november 4. szombat, november 25. szombat, december 9. szombat, 2024. január 13. szombat, február 10. szombat, február 11. vasárnap, március 9. szombat, március 10. vasárnap, április 13. szombat, május 11. szombat, június 8. szombat, június 22. szombat, június 23. vasárnap

Részvételi díj: 3000 Ft/óra

Részletfizetési lehetőség:

  1. részlet: 2023. október 13. 150 000 Ft
  2. részlet: 2024. január 12. 150 000 Ft
  3. részlet: 2024. április 12. 150 000 Ft

Lehetőség van a részvételi díj havi részletekben történő megfizetésére is.

Bankszámlaszám: Magyar Pszichológiai Társaság 11707062-21236284
(Utaláskor a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: a résztvevő nevét, Genodráma csoport)

A Jelentkezési lap Tóth Borbála csoportvezetőnél, a „Sorsunk rejtett mintázata” és a „Transzgenerációs történetek” egyik szerzőjénél igényelhető:
borbala.toth2@gmail.com // 06 30 242 2612

Korábbi csoport tagjainak visszajelzései:

  • „A genodráma komplex eszközökkel dolgozik, ami más terápiás tapasztalataim ismeretében egyedülálló és lenyűgöző tapasztalás.”
  • „A csoportban hamar kialakult nagyon erős és támogató közösség segítségével nagyon mély megéléseknek lehettünk tanúi. Komoly elakadások, tudattalanul ismétlődő mintázatok, egymásnak ellentmondó és ezáltal hatalmas feszültségeket kreáló rejtett, örökölt életprogramok, sorserők kerültek felszínre, és a felismerés, tudatosítás által adtak lehetőséget az ezekkel való szembenézésre, sok esetben azonnali, máskor hosszabb ideig tartó gyógyulásra.”
  • „Nekem a genodráma lehetőséget adott arra, hogy teljesen más szemszögből tekintsek rá a családomra.”
  • „Megnyílt egy mélyebb út előttem az önismeret felé.”
  • „A családi történeteim más nézőpontból való megismerése segített abban, hogy a saját utamat tisztábban lássam.”
  • „A genodráma nekem azt az érzést hozta, mintha felszálltam volna egy buszra, ami elvisz egy izgalmas utazásra. A csoport utolsó alkalmát úgy éltem meg, hogy visszaérkeztem életem egyik legjobb utazásáról, ahol hihetetlenül izgalmas kalandokban volt részem. Az út során kaptam egy új szemüveget, s már más szemmel tekintek a világra.”
  • „Megerősített, erőt adott, hogy őseim életével megismerkedjek, de mégis tudatosítsam, vagy legalábbis elkezdjem tudatosítani, hogy ezek nem az én életútjaim. Választhatom ezeket, vagy a sajátomat élem.”
  • „A genodráma a figyelem játéka. Egyszerre vagyunk kint és bent Minden egyes játék ezt a kettős nézőpontot segítette, amely mélyítette az empátiánkat.”
  • „Áramló, megtartó, támogató folyamat volt, rendkívül szakértő vezetéssel és elfogadással. Hálás vagyok érte.”
  • „Néhány működésemben felismertem azokat a mozgatórugókat, amelyekre korábban soha nem gondoltam, nem is foglalkoztam vele, hogy honnan jönnek.” „Nagyon örülök, hogy jelentkeztem a csoportba, jó volt ott lenni, ráadásul a munkámban is sok hasznát látom a tanultaknak.”
  • Az empátiáról: „Rájöttem, hogy egymás tükrei vagyunk, pedig nem is hasonlítunk”.
  • Genodráma = „Egy óriás fa, gyökerekkel.”
  • Genodráma: „Az önismeret általában, így a családi önismeret is. Egy labirintusban való mászkálás, ahol néha zsákutcába fut az ember. Ehhez a kivezetéshez kell a segítség: Mi más szimbolizálná jobban, mint Ariadné fonala.”
  • „A közös munka nem volt erőltetett, természetesen kovácsolódtunk közösséggé.”
  • „Látom a felmenőim nehézségeit, traumáit és ezáltal sokkal elfogadóbb, megértőbb lettem a szüleimmel kapcsolatban és magammal szemben is.”
  • Genodráma: „Belső El Camino”
  • „A genogram kézzelfoghatóvá tette az összefüggéseket, a mintákat, a hiedelmeket, amelyek eddig homályban voltak. Ezek az összefüggések az árnyékból a fényre kerültek, és mindenképp módosították a magamról és családomról való hiedelmemet.”