Semmelweis Egyetem CBT intenzív képzés

SEMMELWEIS EGYETEM
ÁLTALÁNOS ORVOSTUDOMÁNYI KAR
KLINIKAI PSZICHOLÓGIA TANSZÉK

CBT INTENZÍV KÉPZÉS 1. FÉLÉV
2022. 09. 21. – 2022. 12. 14.

A kognitív viselkedésterápia (CBT) világszerte a leginkább elterjedt bizonyítékokon alapuló pszichoterápiás irányzat, amelyet hatékonynak találtak a legkülönbözőbb pszichés és pszichoszomatikus zavarokban, a legtöbb pszichés betegség esetében ez az elsődlegesen választandó terápiás módszer.
Jelen képzés célja, hogy a XXI. századi kívánalmaknak megfelelő, korszerű, bizonyítékokon alapuló tudást adjon pszichológusok és klinikusok számára, széles bemenettel, hogy elsajátítsák az egyik leghatékonyabb pszichoterápiás módszert és ezáltal hazánkban is szélesebb körben elérhetővé váljon a pszichés problémákkal küzdő egyre nagyobb populáció számára a korszerű pszichológiai ellátás.
A négy féléves CBT intenzív képzés első féléve a CBT intenzív 1. Tematikája a kognitív viselkedésterápia elmélete és módszertana, terápiás készségfejlesztő és módszertani gyakorlatok, valamint esetmegbeszélések. A második félévben a CBT intenzív 2. erre ráépülve a legfontosabb pszichés zavarok, mint a szorongásos zavarok, depresszió, alvászavarok, szomatikus problémákhoz társuló pszichés zavarok, az elhízás, illetve az agresszivitás és negatív érzelmi állapotok CBT kezelése. A képzés mindkét félévben elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, a második félév végén a résztvevők tanúsítványt kapnak a CBT intenzív tanfolyam elvégzéséről.
A következő évben szupervíziót biztosítunk a terápiás munkához. A CBT intenzív tanfolyam és a szupervíziós év elvégzése után „CBT terapeuta” tanúsítványt adunk, amely feljogosítja a résztvevőket a CBT alkalmazására a képzettségüknek megfelelő szinten.
A képzés bemeneti feltétele: pszichológus diploma (elsődlegesen klinikai és/ vagy egészségpszichológia MA, MSc); tanácsadó szakpszichológus képzettség, klinikai szakpszichológus, pszichiáter szakvizsga vagy pszichoterapeuta végzettség.

A képzés vezetője:
Prof. Dr. Perczel-Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, CBT kiképző pszichoterapeuta
Oktatók: Dr. Vizin Gabriella klinikai szakpszichológus, CBT kiképző pszichoterapeuta; Kiss Zsófia klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta; Zinner-Gérecz Ágnes, Kresznerits Szilvia, Antal-Uram Dóra és Györkös Eszter klinikai szakpszichológusok.
Kreditpont érték egészségügyi dolgozóknak: 50 pont
Időtartam az 1. félévben: 56 óra, kéthetente szerdánként 9:00-17:00
Első alkalom: 2022. szeptember 21.
Maximális létszám: 40
Részvételi díj: 250.000 Ft
Jelentkezés: jelentkezési lap beküldésével a klinpszicho@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen. A jelentkezési lap a Tanszék honlapján található (https://semmelweis.hu/klinikai-pszichologia/). Kreditpont igénylése esetén az OFTEX portálon (www.oftex.hu) is be kell jelentkezni.
Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 20.
További információ: az OFTEX portálon (www.oftex.hu), ill. a klinpszicho@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen

,