Ifjúsági Tagozat

MAGUNKRÓL

Az MPT Ifjúsági Tagozata várja mindazokat a lelkes pszichológushallgatókat, akik szeretnének már a diploma megszerzése előtt tagjai lenni egy szakmai közösségnek, a Magyar Pszichológiai Társaságnak. Célunk megismertetni a pszichológiát a nagyvilággal és segíteni a pszichológushallgatókat a pszichológia világában való tájékozódásban. Szervezünk fejlesztő tréningeket, előadásokat meghívott előadókkal, workshopokat, illetve mi magunk is standolunk MPT rendezvényeken, fesztiválokon. Az EFPSA, a pszichológus hallgatók európai szervezetének magyarországi képviseletét is tagozatunk látja el, Baki Franciska (Member’s Representative) és Pálffy Dorottya (Vice Member’s Representative) személyében.

Csapatunkba bekerülni felvételi interjú után lehetséges, amire a megadott elérhetőségen lehet jelentkezni.

Facebook-oldalunkat itt találod: www.facebook.com/mptifjusagitagozat
Intsatgram-oldalunkat itt találod: https://www.instagram.com/mpt.ifjusagitagozat/

Elérhetőségeink:
MPT Ifjúsági Tagozat: ifjusagitagozat.mpt@gmail.com

Metzger Wanda Maria – Társelnök
Örményi Márton András – Társelnök
Papik Dorka- Titkár


AKTUALITÁSOK

A Pszichológia Napja 2018: Közösség, kultúra, identitás – 2018.02.24.

Közösség, kultúra, identitás címmel rendezik meg idén a “Pszichológia Napja” című programot, mely a Magyar Pszichológiai Társaság 1928-as megalakulásának állít emléket.
A rendezvény célkitűzése, hogy a mindennapi életünket érintő pszichológiai ismeretek a laikus közönség számára is elérhetőek legyenek. Délelőtt az akadémiai pszichológia területéről hallhatnak előadásokat a jelenlévők, délután pedig az alkalmazott pszichológia területeiről lesz szó, műhelyek formájában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Időpont: 2018.02.24. szombat, 10.00-17.00
Helyszín: ELTE PPK, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.
Részletes program és további információk: https://www.facebook.com/events/414671718986850/

 

 

 

 

 


FIGYELEM KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tevékenységünk nagyrészt pszichoedukációból, valamint nyári fesztiválokon és szakmai rendezvényeken való részvételből áll, de külön képzéseket és workshop-okat is biztosítunk tagjaink számára. Mindezek során elsősorban önismerettel és önértékeléssel kapcsolatos tesztek és gyakorlatok megismerésére kínálunk lehetőséget! Az Ifjúsági Tagozat képviseli továbbá Magyarországot a European Federation of Psychology Student’s Association (EFPSA) szervezetben is – így akkor is érdemes csatlakoznod, hogyha érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok.

A tagfelvételhez szükséges interjú októberben esedékes, amely után pedig – ha túljutottál interjúnkon – szeretnénk, hogy részt vegyél egy különleges helyzet-gyakorlaton is.

Ha részt vennél a felvételin – vagy ha további kérdésed lenne -, akkor bátran írj nekünk
e-mailt az ifjusagitagozat.mpt@gmail.com címre!

A jelentkezési határidő: szeptember 22. (péntek), éjfél

Szertettel várunk!


ÉRZELMEK VIHARÁBAN – MPT Nyári Egyetem 2017. 09. 06-08.

“Érzelmek vihara”. Izgalmasan hangzik, igaz? Ez volt a főcíme a Magyar Pszichológiai Társaság idei nyári egyetemének. De vajon mit takar? Az izgalmas előadások és műhelyek olyan kérdésekkel foglalkoztak, hogy miért fontosak az érzelmek, mitől leszünk érzelmileg intelligensek, lehet-e öröm a munka és még sorolhatnánk. A részletes programot itt találjátok. Természetesen a szexualitás és a pszichopatológiák kérdésköre sem maradhatott ki. Velünk is találkozhattatok és megismerkedhettetek Tagozatunk működésével, az EFPSA-val, valamint önismereti teszteke kitöltésére és játékokra is lehetőség volt. Reméljük jövőre is találkozunk!


25. SZIGET FESZTIVÁL – 2017. AUGUSZTUS 9-16.

2017-ben már a 25. Sziget fesztivál került megrendezésre. Idén is remek programokban volt részünk, olyan fellépőkkel találkozhattunk, mint például Pink, Kasabian, Hurts, Macklemore & Ryan Lewis, The Chainsmokers és még folytathatnánk. Nem véletlen tartják számon Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvényeként. Az utóbbi években már több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet és ez a szám egyre csak növekszik.
Ifjúsági Tagozatunk is évről-évre több látogatót fogad sátrában. Ezen a nyáron az ‘idő’ volt a fókuszban, mint pl. időbeosztás, múlt-jelen-jövő, halogatás, minőségi idő, stb. Sokatokat érdekelt a témával kapcsolatos önismereti teszt, mely által remek beszélgetések születtek. A csapatjátékok egyszerre voltak élvezetesek és elgondolkodtatóak. Köszönjük, hogy velünk osztoztatok a Sziget-élményben! Reméljük jövőre is találkozunk a Civil Szigeten! 🙂

 


10. ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL – 2017.08.01-05.

2017-ben már a 10. Ördögkatlan került megrendezésre a festői szépségű Dél-Dunántúlon. A fesztivál több mint 500 programmal kedveskedett látogatóinak, koncepciója többek között a magyarság kulturális-művészeti gazdagságának megjelenítése a régióban, a világ minden tájáról meghívott művészekkel. Idén Tagozatunk is képviseltette magát, a Sziget fesztiválhoz hasonlóan itt is lehetőség volt sátrunknál különböző önismereti tesztek kitöltésére, kommunikációs játékokat játszani egymással vagy épp velünk, érdeklődhettetek a pszichológiáról, vagy egyszerűen csak beszélgettünk egy jót Veletek! Reméljük jól éreztétek Magatokat! Mi igen! 🙂


Limpár Imre előadások májusban

  • 2017. május 10. 19:00HD minőségű időgazdálkodás: 2 titok és 7 trükk
    Helyszín: Premier Kultcafé, (Budapest, Üllői út 2-4. /bejárat a Baross utca 1. szám felől/)
  • 2017. május 22. 18:15Az önbizalom pszichológiája
    Helyszín: Be Smart Klub szervezésében: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont
  • 2017. május 23. 18:00Statiszta vagy főszereplő vagy-e a saját életedben? Helyszín: ELTE, Múzeum krt. 4. Gólyavár

Limpár Imre napjaink népszerű tanácsadó szakpszichológusa, akinek a szakterületei közé tartozik többek között az időgazdálkodás, konfliktuskezelés, önbizalom-önbecsülés-önértékelés és a veszteségkezelés témaköre. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen izgalmas előadás-sorozattal készül ebben a hónapban. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Itt tudhatsz meg többet Limpár Imréről, itt pedig Tagozatunk legfrissebb híreiről értesülhetsz.


Porondon a valóság – Azaz a XXI. Budapesti Pszichológiai Napok (2017. április 21-23.)

Társaságunk ez évben is részt vett a Budapesti Pszichológiai Napokon, avagy a XXI. Pszinapszison, mely 2017. április 21-23. között került megrendezésre. Az idei téma a “Porondon a valóság” címet kapta, ahol egy műhelyfoglalkozás keretén belül ismét képviseltettük magunkat. Aki szeretett volna egy kicsit közelebb kerülni az asszertivitás fogalmához, kipróbálni Jung ‘Útjelző szavaink’ nevű módszerét saját élményen keresztül, illetve belenézni egy rövid tanácsadó beszélgetés demonstrációjába, az reméljük ott volt a műhelyünkön és érdekes tapasztalatokkal gazdagodott! Ezen kívül még hallhattatok az Ifjúsági Tagozat tevékenységéről, és programjairól is. Akinek felkeltettük az érdeklődését és szeretne a szuper csapatunkhoz tartozni, figyelje a honlapunkat és a Facebook-oldalunkat a felvételt illetően! A Pszinapszis ismét nagyszerű volt, reméljük jövőre is lesz szerencsénk ott találkozni!

A Pszinapszis honlapja: https://www.pszinapszis.hu/21/?q=hu
Facebook-oldalunk: www.facebook.com/mptifjusagitagozat


Sziget-kollázsA Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata felvételt hirdet!

Várunk minden olyan lelkes pszichológushallgatót, aki szeretne:
– szakmai közösségünkhöz csatlakozni,
– hasznos készségeket elsajátítani és
– praktikus kapcsolatokra szert tenni.

Tevékenységünk nagyrészt pszichoedukációból, valamint nyári fesztiválokon és szakmai rendezvényeken való részvételből áll, de külön képzéseket és workshop-okat is biztosítunk tagjaink számára. Mindezek során elsősorban önismerettel és önértékeléssel kapcsolatos tesztek és gyakorlatok megismerésére kínálunk lehetőséget! Az Ifjúsági Tagozat képviseli továbbá Magyarországot a European Federation of Psychology Student’s Association (EFPSA) szervezetben is – így akkor is érdemes csatlakoznod, hogyha érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok.

A tagfelvételhez szükséges interjú október 19-én (szerdán), délelőtt és este esedékes, amely után pedig – ha túljutottál interjúnkon – szeretnénk, hogy részt vegyél egy különleges helyzet-gyakorlaton is. Ez előreláthatóan október 26-án (szerdán), késő délután – kora este kerül megrendezésre. Az interjúra mindenképpen hozd magaddal önéletrajzodat (amennyiben van)!

Ha részt vennél a felvételin – vagy ha további kérdésed lenne -, akkor bátran írj nekünk e-mailt az ifjusagitagozat.mpt@gmail.com címre!

A jelentkezési határidő: október 18. (kedd), éjfél.

Szertettel várunk! 😉

További infó rólunk:
https://mpt.hu/a-tarsasagrol/szervezet/tagozatok/ifjusagi-tagozat/
https://www.facebook.com/mptifjusagitagozat/


sziget logoSZIGET FESZTIVÁL – 2016. AUGUSZTUS 10-17.
Az önismeret mozaikja

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában az Óbudai-szigeten rendeznek meg. Az utóbbi években már több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet a fesztivál. Nem is csoda, hiszen idén is olyan fellépőkkel találkozhattunk, mint például Rihanna, Bastille, David Guetta, Sia, Muse, Manu Chao és még folytathatnánk.
Ifjúsági Tagozatunk ezen a nyáron is részt vett a Szigeten. Remekül éreztük magunkat, hiszen rengeteg új embert ismerhettünk meg, akik bátran töltötték sátrunknál a különböző önismereti teszteket, érdeklődtek a pszichológiáról, kommunikációs játékokat játszottak egymással vagy épp velünk, és nem utolsó sorban igen tartalmas beszélgetéseket folytattunk le! Ezeken az alkalmakon mi is sokat tanulunk Tőletek, amiért nagyon hálásak vagyunk! A Sziget most sem okozott csalódást, csodás napokat töltöttünk a Szabadság szigetén! 🙂 Reméljük jövőre is találkozunk!


BÁNKITÓ FESZTIVÁL – 2016.07.14-16.
Vár Bánk, a tó, a tábor, a sétány, a stégek, a sátrak, a fények és a történetek.”

A vizsgaidőszak végeztével végre itt az igazi nyár, itt vannak a fesztiválok!! Tagozatunk részt vett az idei Bánkitó Fesztiválon, ahol játékokkal, önismereti tesztekkel és érdekes témákkal vártuk a lelkes érdeklődőket, csodálatos festői környezetben. A szuper koncertek, színház és számos nagyszerű program remek kikapcsolódás volt Tagozatunk számára is. Találkozzunk jövőre is! 🙂
A hivatalos Facebook-oldalt itt találod: https://www.facebook.com/bankitofeszt/?fref=ts

bankito


MÚLT ÉS JELEN ÖSSZEÉR

multesjelenMagyar Pszichológiai Társaság XXV. Országos Tudományos Nagygyűlése – 2016.06.02-04.

A Magyar Pszichológiai Társaság Tudományos Nagygyűlése – Múlt és jelen összeér címmel – az idei évben Budapesten került megrendezésre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont a rendezvénynek. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar “Q” épületében (Magyar Tudósok körútja 2.) találkozhattunk a nagyszerűbbnél nagyszerűbb témákban felszólaló előadókkal, a lelkes érdeklődőkkel és nem utolsó sorban számos pszichológiai árucikket (könyv, társasjáték) vásárolhattunk meg kedvezményesen a különböző standoknál. Társaságunk tagjai önkéntesként voltak jelen, ezzel is hozzájárulva a rendezvény minél gördülékenyebb lebonyolításához.
Fővédnök: Dr. Józsa János, a BME rektora
Védnök: Dr. Andor György, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja
https://mptnagygyules.hu/

Reméljük mindenki jól érezte magát!


XX. Pszinapszis – 2016.04.15.-04.17.

Idén is megrendezésre került a Budapesti Pszichológia Napok, a Pszinapszis, mely Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A pszichológia különböző területeit érintő szakmai előadásokkal, interaktív műhelyfoglalkozásokkal és kulturális programokkal fogadták a látogatókat április 15. és 17. között a József Attila Művelődési Központban.
A Pszinapszison több publikációnk is született. Társaságunk lelkes tagjai, név szerint Szebeni Zea, Ivánovics Petra és Halmos Alexandra Pszichológiai tesztek a gyakorlatban – sajátélmény és visszajelzés tréning pszichológushallgatóknak című műhelyfoglalkozáson várták a kedves érdeklődőket szombat délelőtt, ahol önismereti tesztekkel kapcsolatos saját élményről, a tesztek visszajelzéséről és a beszélgetés demonstrációjáról tanulhattak. Ezek által lehetőség nyílt a gyakorlatban releváns személyiség- és teljesítménytesztek megismerésére, kommunikációs és empátiás készségek fejlesztésére illetve egy projektív eljárásba is belekóstolni a workshop folyamán. Délután Baksa Noémi izgalmas beszámolóját hallhattuk szakdolgozattémájáról – az 5-6 évesek egészség-és betegségkoncepcióiról.

Mi úgy gondoljuk, hogy a Pszinapszis nagyon jó dolog, mert összehozza a pszichológia iránt érdeklődőket a szakma gyakorlóival és a pszichológia tudományával. Nem mellesleg minden évben hatalmas szórakozás. Várunk Titeket jövőre is szeretettel!

Collage


XI. ELTE Kerekes Napok – 2016.04.04.-04.08.

1910383_1036882716358325_3507576752642532046_n2016. április 4-e és 8-a között került megrendezésre a XXI. Kerekes Napok, amely az ELTE Kerekes Kollégium nagy hagyományokra visszatekintő éves rendezvénye. Az idei évben a szervezők egy civil falu kialakításával színesítették a programokat. Társaságunkkal is találkozhattatok az eseményen, reméljük jókat beszélgetettek velünk és érdekes dolgokat tudtatok meg magatokról! Jövőre is várunk Mindenkit szeretettel!


A Pszichológia napja – 2016.02.27.

MPT IT- Önismereti sarok
A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata egy olyan szakmai közösség pszichológus hallgatók számára, melynek célja egyrészt a pszichológia népszerűsítése, ismeretterjesztés és pszichoedukáció, másrészt tagjaink segítése a szakmán belüli tájékozódásban. A február 27-én megrendezett Pszichológia napjának fő témája a PSZICHO-ART: Egészség és művészet a pszichológiában volt. A remek előadások mellé Tagozatunk kérdőívekkel, tesztekkel és interaktív pszichológiai játékokkal készült. Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a pszichológiáról, annak oktatásáról is. Mi remekül éreztük magunkat, reméljük Ti is! Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!