Év Előadása: Hogyan (ne) szabályozzuk az érzelmeinket? Fókuszban a rágódás – Dr. Kökönyei Gyöngyi

A Magyar Pszichológiai Társaság ezúton hívja meg az érdeklődőket
az Év Előadása című programra

Dr. Kökönyei Gyöngyi:
Hogyan (ne) szabályozzuk az érzelmeinket? Fókuszban a rágódás

Időpont: 2022. május 24. 17h
Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épülete, aula (1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27.)
Társszervező: ELTE PPK

A mindennapokban számtalanszor előfordul, hogy a negatív és pozitív érzelmeink átélését és kifejezését valamilyen módon szeretnénk megváltoztatni. Előfordulhat, hogy ez nem sikerül, és az érzelem végül szabályozatlan marad. Ugyanakkor az is megtörténhet, hogy olyan érzelemszabályozási stratégiát választunk ki, amely inkább – és főleg hosszabb távon – kárt okoz.

Az előadásban kitüntetetten foglalkozunk azzal, hogy mi történik akkor, ha a rágódást „választjuk”, azaz a negatív érzelmeinken vagy különböző testi/lelki tüneteinken, következményeiken, az azokat kiváltó okokon elkezdünk céltalanul tépelődni, őrlődni. Vajon ez egy stabil jellemző, azaz vannak, akik többet rágódnak? Vagy inkább bizonyos helyzetek váltják ki a rágódást? Netán egyéni, hogy ki min tépelődik és őrlődik? Az előadásban ezeken a kérdéseken túl, arra is keressük a választ – részben saját vizsgálati eredmények alapján – , hogy kinél mikor és miért lesz/lehet negatív hatása a rágódásnak, és mivel lehet kivédeni ezeket a negatív következményeket.

A program díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tájékoztatjuk, hogy a résztvevők a rendezvényre történő belépéssel hozzájárulásukat adják, hogy az előadás ideje alatt, annak helyszínén róluk fénykép vagy videófelvétel készüljön. Az MPT a felvételeket kizárólag tájékoztatási és sajtó célra használja fel.

Kaló Zsuzsa habil. PhD
az MPT szakmai-tájékoztatási titkára

Dr. Kulcsár Gabriella
az MPT tudományos titkára

,