Ifjúsági Tagozat

MAGUNKRÓL


Az MPT Ifjúsági Tagozata várja mindazokat a lelkes pszichológus hallgatókat, akik szeretnének már a diploma megszerzése előtt tagjai lenni egy szakmai közösségnek, a Magyar Pszichológiai Társaságnak. Célunk megismertetni a pszichológiát a nagyvilággal és segíteni a pszichológus hallgatókat a pszichológia világában való tájékozódásban. Szervezünk fejlesztő tréningeket, előadásokat meghívott előadókkal, workshopokat, illetve mi magunk is standolunk MPT rendezvényeken, fesztiválokon. Az EFPSA, a pszichológus hallgatók európai szervezetének magyarországi képviseletét is tagozatunk látja el, Borsós Kata (Member’s Representative) és Köcsky Nóra (Vice Member’s Representative) személyében. Csapatunkba bekerülni felvételi interjú után lehetséges, amire a megadott elérhetőségen lehet jelentkezni.

Facebook-oldalunkat itt találod: www.facebook.com/mptifjusagitagozat

Elérhetőségeink:
MPT Ifjúsági Tagozat: ifjusagitagozat.mpt@gmail.com
Szebeni Zea – Elnök: zea.szebeni@gmail.com
Halmos Alexandra – Titkár és elnökhelyettes: halmos.szandi@gmail.com
Baksa Noémi – Honlapszerkesztő és dizájner: baksanoemi@gmail.com

 

AKTUALITÁSOK

Porondon a valóság – Azaz a XXI. Budapesti Pszichológiai Napok (2017. április 21-23.)

Idén is megrendezésre kerül a Budapesti Pszichológia Napok – Pszinapszis, Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye, ahol az Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata is képviselteti magát egy műhelyfoglalkozás keretén belül. Ha szeretnél egy kicsit közelebb kerülni az asszertivitás fogalmához, kipróbálni Jung útjelző szavaink módszerét sajátélményen keresztül, illetve belenézni egy rövid tanácsadó beszélgetés demonstrációba, akkor várunk a műhelyünkön. Ezen túl természetesen szó lesz az Ifjúsági Tagozat tevékenységéről, és programjairól is. Várunk szeretettel!
Bővebb információ: http://www.pszinapszis.hu/21/?q=hu/node/1976


A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata felvételt hirdet!

Várunk minden olyan lelkes pszichológushallgatót, aki szeretne:
– szakmai közösségünkhöz csatlakozni,
– hasznos készségeket elsajátítani és
– praktikus kapcsolatokra szert tenni.

Tevékenységünk nagyrészt pszichoedukációból, valamint nyári fesztiválokon és szakmai rendezvényeken való részvételből áll, de külön képzéseket és workshop-okat is biztosítunk tagjaink számára. Mindezek során elsősorban önismerettel és önértékeléssel kapcsolatos tesztek és gyakorlatok megismerésére kínálunk lehetőséget! Az Ifjúsági Tagozat képviseli továbbá Magyarországot a European Federation of Psychology Student’s Association (EFPSA) szervezetben is – így akkor is érdemes csatlakoznod, hogyha érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok.

A tagfelvételhez szükséges interjú október 19-én (szerdán), délelőtt és este esedékes, amely után pedig – ha túljutottál interjúnkon – szeretnénk, hogy részt vegyél egy különleges helyzet-gyakorlaton is. Ez előreláthatóan október 26-án (szerdán), késő délután – kora este kerül megrendezésre. Az interjúra mindenképpen hozd magaddal önéletrajzodat (amennyiben van)!

Ha részt vennél a felvételin – vagy ha további kérdésed lenne -, akkor bátran írj nekünk e-mailt az ifjusagitagozat.mpt@gmail.com címre!

A jelentkezési határidő: október 18. (kedd), éjfél.

Szertettel várunk! 😉

További infó rólunk:
http://mpt.hu/a-tarsasagrol/szervezet/tagozatok/ifjusagi-tagozat/
https://www.facebook.com/mptifjusagitagozat/

Sziget-kollázs


sziget logoSZIGET FESZTIVÁL – 2016. AUGUSZTUS 10-17.
Az önismeret mozaikja

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában az Óbudai-szigeten rendeznek meg. Az utóbbi években már több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet a fesztivál. Nem is csoda, hiszen idén is olyan fellépőkkel találkozhattunk, mint például Rihanna, Bastille, David Guetta, Sia, Muse, Manu Chao és még folytathatnánk.
Ifjúsági Tagozatunk ezen a nyáron is részt vett a Szigeten. Remekül éreztük magunkat, hiszen rengeteg új embert ismerhettünk meg, akik bátran töltötték sátrunknál a különböző önismereti teszteket, érdeklődtek a pszichológiáról, kommunikációs játékokat játszottak egymással vagy épp velünk, és nem utolsó sorban igen tartalmas beszélgetéseket folytattunk le! Ezeken az alkalmakon mi is sokat tanulunk Tőletek, amiért nagyon hálásak vagyunk! A Sziget most sem okozott csalódást, csodás napokat töltöttünk a Szabadság szigetén! 🙂 Reméljük jövőre is találkozunk!

Sziget-kollázs

 

BÁNKITÓ FESZTIVÁL – 2016.07.14-16.
Vár Bánk, a tó, a tábor, a sétány, a stégek, a sátrak, a fények és a történetek.”

A vizsgaidőszak végeztével végre itt az igazi nyár, itt vannak a fesztiválok!! Tagozatunk részt vett az idei Bánkitó Fesztiválon, ahol játékokkal, önismereti tesztekkel és érdekes témákkal vártuk a lelkes érdeklődőket, csodálatos festői környezetben. A szuper koncertek, színház és számos nagyszerű program remek kikapcsolódás volt Tagozatunk számára is. Találkozzunk jövőre is! 🙂
A hivatalos Facebook-oldalt itt találod: https://www.facebook.com/bankitofeszt/?fref=ts

bankito

 

MÚLT ÉS JELEN ÖSSZEÉR

multesjelenMagyar Pszichológiai Társaság XXV. Országos Tudományos Nagygyűlése – 2016.06.02-04.

A Magyar Pszichológiai Társaság Tudományos Nagygyűlése – Múlt és jelen összeér címmel – az idei évben Budapesten került megrendezésre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont a rendezvénynek. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar “Q” épületében (Magyar Tudósok körútja 2.) találkozhattunk a nagyszerűbbnél nagyszerűbb témákban felszólaló előadókkal, a lelkes érdeklődőkkel és nem utolsó sorban számos pszichológiai árucikket (könyv, társasjáték) vásárolhattunk meg kedvezményesen a különböző standoknál. Társaságunk tagjai önkéntesként voltak jelen, ezzel is hozzájárulva a rendezvény minél gördülékenyebb lebonyolításához.
Fővédnök: Dr. Józsa János, a BME rektora
Védnök: Dr. Andor György, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja
http://mptnagygyules.hu/

Reméljük mindenki jól érezte magát!

 

XX. Pszinapszis – 2016.04.15.-04.17.

Idén is megrendezésre került a Budapesti Pszichológia Napok, a Pszinapszis, mely Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A pszichológia különböző területeit érintő szakmai előadásokkal, interaktív műhelyfoglalkozásokkal és kulturális programokkal fogadták a látogatókat április 15. és 17. között a József Attila Művelődési Központban.
A Pszinapszison több publikációnk is született. Társaságunk lelkes tagjai, név szerint Szebeni Zea, Ivánovics Petra és Halmos Alexandra Pszichológiai tesztek a gyakorlatban – sajátélmény és visszajelzés tréning pszichológushallgatóknak című műhelyfoglalkozáson várták a kedves érdeklődőket szombat délelőtt, ahol önismereti tesztekkel kapcsolatos saját élményről, a tesztek visszajelzéséről és a beszélgetés demonstrációjáról tanulhattak. Ezek által lehetőség nyílt a gyakorlatban releváns személyiség- és teljesítménytesztek megismerésére, kommunikációs és empátiás készségek fejlesztésére illetve egy projektív eljárásba is belekóstolni a workshop folyamán. Délután Baksa Noémi izgalmas beszámolóját hallhattuk szakdolgozattémájáról – az 5-6 évesek egészség-és betegségkoncepcióiról.

Mi úgy gondoljuk, hogy a Pszinapszis nagyon jó dolog, mert összehozza a pszichológia iránt érdeklődőket a szakma gyakorlóival és a pszichológia tudományával. Nem mellesleg minden évben hatalmas szórakozás. Várunk Titeket jövőre is szeretettel!


Collage

XI. ELTE Kerekes Napok – 2016.04.04.-04.08.

2016. április 4-e és 8-a között került megrendezésre a XXI. Kerekes Napok, amely az ELTE Kerekes Kollégium nagy hagyományokra visszatekintő éves rendezvénye. Az idei évben a szervezők egy civil falu kialakításával színesítették a programokat. Társaságunkkal is találkozhattatok az eseményen, reméljük jókat beszélgetettek velünk és érdekes dolgokat tudtatok meg magatokról! Jövőre is várunk Mindenkit szeretettel!

1910383_1036882716358325_3507576752642532046_n

A Pszichológia napja – 2016.02.27.

MPT IT- Önismereti sarok
A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata egy olyan szakmai közösség pszichológus hallgatók számára, melynek célja egyrészt a pszichológia népszerűsítése, ismeretterjesztés és pszichoedukáció, másrészt tagjaink segítése a szakmán belüli tájékozódásban. A február 27-én megrendezett Pszichológia napjának fő témája a PSZICHO-ART: Egészség és művészet a pszichológiában volt. A remek előadások mellé Tagozatunk kérdőívekkel, tesztekkel és interaktív pszichológiai játékokkal készült. Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a pszichológiáról, annak oktatásáról is. Mi remekül éreztük magunkat, reméljük Ti is! Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!