Ifjúsági Tagozat

MAGUNKRÓL


Az MPT Ifjúsági Tagozata várja mindazokat a lelkes pszichológus hallgatókat, akik szeretnének már a diploma megszerzése előtt tagjai lenni egy szakmai közösségnek, a Magyar Pszichológiai Társaságnak. Célunk megismertetni a pszichológiát a nagyvilággal és segíteni a pszichológus hallgatókat a pszichológia világában való tájékozódásban. Szervezünk fejlesztő tréningeket, előadásokat meghívott előadókkal, workshopokat, illetve mi magunk is standolunk MPT rendezvényeken, fesztiválokon. Az EFPSA, a pszichológus hallgatók európai szervezetének magyarországi képviseletét is tagozatunk látja el, Borsós Kata (Member’s Representative) és Köcsky Nóra (Vice Member’s Representative) személyében. Csapatunkba bekerülni felvételi interjú után lehetséges, amire a megadott elérhetőségen lehet jelentkezni.

Facebook-oldalunkat itt találod: www.facebook.com/mptifjusagitagozat

Elérhetőségeink:
MPT Ifjúsági Tagozat: ifjusagitagozat.mpt@gmail.com
Szebeni Zea – Elnök: zea.szebeni@gmail.com
Halmos Alexandra – Titkár és elnökhelyettes: halmos.szandi@gmail.com
Baksa Noémi – Honlapszerkesztő és dizájner: baksanoemi@gmail.com

 

AKTUALITÁSOK

A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata felvételt hirdet!

Várunk minden olyan lelkes pszichológushallgatót, aki szeretne:
– szakmai közösségünkhöz csatlakozni,
– hasznos készségeket elsajátítani és
– praktikus kapcsolatokra szert tenni.

Tevékenységünk nagyrészt pszichoedukációból, valamint nyári fesztiválokon és szakmai rendezvényeken való részvételből áll, de külön képzéseket és workshop-okat is biztosítunk tagjaink számára. Mindezek során elsősorban önismerettel és önértékeléssel kapcsolatos tesztek és gyakorlatok megismerésére kínálunk lehetőséget! Az Ifjúsági Tagozat képviseli továbbá Magyarországot a European Federation of Psychology Student’s Association (EFPSA) szervezetben is – így akkor is érdemes csatlakoznod, hogyha érdekelnek a nemzetközi kapcsolatok.

A tagfelvételhez szükséges interjú október 19-én (szerdán), délelőtt és este esedékes, amely után pedig – ha túljutottál interjúnkon – szeretnénk, hogy részt vegyél egy különleges helyzet-gyakorlaton is. Ez előreláthatóan október 26-án (szerdán), késő délután – kora este kerül megrendezésre. Az interjúra mindenképpen hozd magaddal önéletrajzodat (amennyiben van)!

Ha részt vennél a felvételin – vagy ha további kérdésed lenne -, akkor bátran írj nekünk e-mailt az ifjusagitagozat.mpt@gmail.com címre!

A jelentkezési határidő: október 18. (kedd), éjfél.

Szertettel várunk! 😉

További infó rólunk:
http://mpt.hu/a-tarsasagrol/szervezet/tagozatok/ifjusagi-tagozat/
https://www.facebook.com/mptifjusagitagozat/

Sziget-kollázs


sziget logoSZIGET FESZTIVÁL – 2016. AUGUSZTUS 10-17.
Az önismeret mozaikja

A Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb könnyűzenei és kulturális rendezvénye, melyet minden év augusztusában az Óbudai-szigeten rendeznek meg. Az utóbbi években már több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet a fesztivál. Nem is csoda, hiszen idén is olyan fellépőkkel találkozhattunk, mint például Rihanna, Bastille, David Guetta, Sia, Muse, Manu Chao és még folytathatnánk.
Ifjúsági Tagozatunk ezen a nyáron is részt vett a Szigeten. Remekül éreztük magunkat, hiszen rengeteg új embert ismerhettünk meg, akik bátran töltötték sátrunknál a különböző önismereti teszteket, érdeklődtek a pszichológiáról, kommunikációs játékokat játszottak egymással vagy épp velünk, és nem utolsó sorban igen tartalmas beszélgetéseket folytattunk le! Ezeken az alkalmakon mi is sokat tanulunk Tőletek, amiért nagyon hálásak vagyunk! A Sziget most sem okozott csalódást, csodás napokat töltöttünk a Szabadság szigetén! 🙂 Reméljük jövőre is találkozunk!

Sziget-kollázs

 

BÁNKITÓ FESZTIVÁL – 2016.07.14-16.
Vár Bánk, a tó, a tábor, a sétány, a stégek, a sátrak, a fények és a történetek.”

A vizsgaidőszak végeztével végre itt az igazi nyár, itt vannak a fesztiválok!! Tagozatunk részt vett az idei Bánkitó Fesztiválon, ahol játékokkal, önismereti tesztekkel és érdekes témákkal vártuk a lelkes érdeklődőket, csodálatos festői környezetben. A szuper koncertek, színház és számos nagyszerű program remek kikapcsolódás volt Tagozatunk számára is. Találkozzunk jövőre is! 🙂
A hivatalos Facebook-oldalt itt találod: https://www.facebook.com/bankitofeszt/?fref=ts

bankito

 

MÚLT ÉS JELEN ÖSSZEÉR

multesjelenMagyar Pszichológiai Társaság XXV. Országos Tudományos Nagygyűlése – 2016.06.02-04.

A Magyar Pszichológiai Társaság Tudományos Nagygyűlése – Múlt és jelen összeér címmel – az idei évben Budapesten került megrendezésre. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem adott otthont a rendezvénynek. A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar “Q” épületében (Magyar Tudósok körútja 2.) találkozhattunk a nagyszerűbbnél nagyszerűbb témákban felszólaló előadókkal, a lelkes érdeklődőkkel és nem utolsó sorban számos pszichológiai árucikket (könyv, társasjáték) vásárolhattunk meg kedvezményesen a különböző standoknál. Társaságunk tagjai önkéntesként voltak jelen, ezzel is hozzájárulva a rendezvény minél gördülékenyebb lebonyolításához.
Fővédnök: Dr. Józsa János, a BME rektora
Védnök: Dr. Andor György, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja
http://mptnagygyules.hu/

Reméljük mindenki jól érezte magát!

 

XX. Pszinapszis – 2016.04.15.-04.17.

Idén is megrendezésre került a Budapesti Pszichológia Napok, a Pszinapszis, mely Európa egyik legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A pszichológia különböző területeit érintő szakmai előadásokkal, interaktív műhelyfoglalkozásokkal és kulturális programokkal fogadták a látogatókat április 15. és 17. között a József Attila Művelődési Központban.
A Pszinapszison több publikációnk is született. Társaságunk lelkes tagjai, név szerint Szebeni Zea, Ivánovics Petra és Halmos Alexandra Pszichológiai tesztek a gyakorlatban – sajátélmény és visszajelzés tréning pszichológushallgatóknak című műhelyfoglalkozáson várták a kedves érdeklődőket szombat délelőtt, ahol önismereti tesztekkel kapcsolatos saját élményről, a tesztek visszajelzéséről és a beszélgetés demonstrációjáról tanulhattak. Ezek által lehetőség nyílt a gyakorlatban releváns személyiség- és teljesítménytesztek megismerésére, kommunikációs és empátiás készségek fejlesztésére illetve egy projektív eljárásba is belekóstolni a workshop folyamán. Délután Baksa Noémi izgalmas beszámolóját hallhattuk szakdolgozattémájáról – az 5-6 évesek egészség-és betegségkoncepcióiról.

Mi úgy gondoljuk, hogy a Pszinapszis nagyon jó dolog, mert összehozza a pszichológia iránt érdeklődőket a szakma gyakorlóival és a pszichológia tudományával. Nem mellesleg minden évben hatalmas szórakozás. Várunk Titeket jövőre is szeretettel!


Collage

XI. ELTE Kerekes Napok – 2016.04.04.-04.08.

2016. április 4-e és 8-a között került megrendezésre a XXI. Kerekes Napok, amely az ELTE Kerekes Kollégium nagy hagyományokra visszatekintő éves rendezvénye. Az idei évben a szervezők egy civil falu kialakításával színesítették a programokat. Társaságunkkal is találkozhattatok az eseményen, reméljük jókat beszélgetettek velünk és érdekes dolgokat tudtatok meg magatokról! Jövőre is várunk Mindenkit szeretettel!

1910383_1036882716358325_3507576752642532046_n

A Pszichológia napja – 2016.02.27.

MPT IT- Önismereti sarok
A Magyar Pszichológiai Társaság Ifjúsági Tagozata egy olyan szakmai közösség pszichológus hallgatók számára, melynek célja egyrészt a pszichológia népszerűsítése, ismeretterjesztés és pszichoedukáció, másrészt tagjaink segítése a szakmán belüli tájékozódásban. A február 27-én megrendezett Pszichológia napjának fő témája a PSZICHO-ART: Egészség és művészet a pszichológiában volt. A remek előadások mellé Tagozatunk kérdőívekkel, tesztekkel és interaktív pszichológiai játékokkal készült. Az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a pszichológiáról, annak oktatásáról is. Mi remekül éreztük magunkat, reméljük Ti is! Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!