MEGHÍVÓ Az abúzusok arcai: perspektívák és lehetőségek a változásra – MTA PTB, MPT, ELTE közös konferenciája

MEGHÍVÓ

Az abúzusok arcai: perspektívák és lehetőségek a változásra

Az MTA II. osztálya, a Pszichológiai Tudományos Bizottság, a Magyar Pszichológiai Társaság és az ELTE közös konferenciájának fókuszában a megelőzés és kezelés módszereinek és stratégiáinak bemutatása áll.

A konferencia lehetőséget kínál arra, hogy szakemberek és érdeklődők együtt mélyüljenek el az abúzus jelenségében. Célja, hogy összehozza a különböző szakembereket, kutatókat, oktatókat és érintetteket, akiknek tapasztalatuk és szakértelmük révén különböző szempontokból közelítik meg ezt a komplex problémát és közösen keresik azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetnek az abúzus megelőzésében és kezelésében. Öt előadáson keresztül kísérlik meg feltárni az abúzus különböző formáit és dinamikáit, legyen az az abúzus hétköznapi megjelenése, a klinikai pszichológiai oldal,a gyermekvédelmi rendszer nehézségei, a kortárs bántalmazás vagy a szülészeten előforduló abúzus bármilyen más formája.

A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki érdekelt abban, hogy jobban megértse az abúzus jelenségét és segítsen az abúzus áldozatain.

Időpont: 2024. május 8. szerda, 16:30 – 19:00
Helyszín: ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27.) Aula

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

PROGRAM >>