BESZÁMOLÓ Év előadása: Kurrens kérdések és irányok az addiktológiai pszichológiában – Demetrovics Zsolt

BESZÁMOLÓ

az Év Előadása

Demetrovics Zsolt:
Kurrens kérdések és irányok az addiktológiai pszichológiában

Demetrovics Zsolt az addiktológia területén a legismertebb hazai és nemzetközi szakértők közé tartozik, és előadásai sokszor kiemelkedő fontosságúak az adott terület fejlődése szempontjából. Az általa tartott “Kurrens kérdések és irányok az addiktológiai pszichológiában” című előadás is nagy érdeklődésre tartott számot, hiszen a legfrissebb kutatási eredményekről és az addiktológia legaktuálisabb témáiról szólt.

Az előadás olyan kérdésekre fókuszált, amelyek az addiktológiai pszichológia legújabb fejleményeit, kutatási irányait és az ezekhez kapcsolódó kihívásokat boncolgatták. Demetrovics Zsolt áttekintette a különböző függőségek (például szerhasználati zavarok, játékszenvedély) pszichológiai hátterét, az ezek kezelésére irányuló legfrissebb terápiás módszereket, valamint az addiktológiai kutatások legújabb eredményeit és az ezekből levonható következtetéseket.

Az előadás interaktív volt, lehetőséget adva a résztvevőknek kérdések feltevésére és a témák megvitatására. Demetrovics Zsolt bemutatta a pszichológiai intervenciók legújabb trendjeit, a technológia szerepét az addiktológia területén, valamint az addiktológiai pszichológia jövőbeli kilátásait is.

Az előadás során számos érdekes és releváns kérdés vetődött fel, amelyek mélyebb megértést biztosítottak az addiktológiai pszichológia területén zajló legfrissebb eseményekről és fejleményekről.

Az előadás megtekinthető az alábbi linken: https://youtu.be/5Nhk9aH8XNA


MEGHÍVÓ

A Magyar Pszichológiai Társaság ezúton hívja meg az érdeklődőket
az Év Előadása című programra

Demetrovics Zsolt:
Kurrens kérdések és irányok az addiktológiai pszichológiában

Időpont: 2024. február 12. 16 óra
Helyszín: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának Kazinczy utcai épülete, aula (1075 Budapest, Kazinczy utca 23–27.)
Társszervező: ELTE PPK

Az addiktológiai pszichológia jelentős fejlődésen ment át az elmúlt évtizedek során. Ezt a fejlődést az újabb és újabb kihívások (pl. az illegális drogpiac kinyílása a 90-es években, az új szintetikus drogok megjelenése, a technokommunikációs fejlődés) is generálták, illetve ezekhez kapcsolódóan is, a folyamatos és növekvő igény az addikciós mechanizmusok megértésére, a sikeres, bizonyítékon alapuló prevenciós és intervenciós eljárások bevezetésére, valamint a hatékony szabályozási és közpolitikai intézkedések kialakítására. A dinamikus fejlődés ugyanakkor számos kérdést vet fel a kutatások tervezését, fókuszát, módszertanát, eredményeinek értelmezését és közlését illetően. Az előadás célja ezen kérdések áttekintése és elemzése az addiktológiai pszichológiai tematikáján keresztül, de azon túlmutatóan is.

Demetrovics Zsolt klinikai szakpszichológus, addiktológus, kulturális antropológus, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja; az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egyetemi tanára; a Gibraltári Egyetem Centre of Excellence in Responsible Gaming vezetője; a világ egyik legidézettebb kutatója (a Web of Science 2022-es adatai alapján).

A program díjmentes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tájékoztatjuk, hogy a résztvevők a rendezvényre történő belépéssel hozzájárulásukat adják, hogy az előadás ideje alatt, annak helyszínén róluk fénykép vagy videófelvétel készüljön. Az MPT a felvételeket kizárólag tájékoztatási és sajtó célra használja fel.

Kaló Zsuzsa habil. PhD
az MPT szakmai-tájékoztatási titkára