Etikai Bizottság állásfoglalásainak elérhetősége a honlapon

A konkrét ügyekkel történő foglalkozás során az Etikai Bizottság bizonyos kérdéseket szélesebb szakmai vagy társadalmi közérdeklődésre számot tartónak találhat. Ezekkel a kérdésekkel, etikai problémákkal kapcsolatosan állásfoglalását az adott ügy keretein túl, általános formában is megfogalmazza, közzététel céljából.

Az általános állásfoglalások megjelennek az MPT honlapján, elérhetőek annak főoldaláról az „Etikai állásfoglalások, ajánlások” ugróponton keresztül, vagy az Etikai Bizottság oldalán található „Etikai állásfoglalások” ugrópontról. Az MPÉE az állásfoglalásokat szintén közzéteszi saját honlapján.

Az Etikai Bizottság az MPT tagjai számára az általános állásfoglalásokat értelmezéssel is kiegészíti, ami a teljesebb megértést és az általa nyújtott útmutatás célszerűbb alkalmazását szolgálja. Ezek a részletesebb dokumentumok az MPT Hírlevelében kerülnek nyilvánosságra, melyet az egyesület megküld tagjai számára. Emellett az MPT tagok számára a Társaság „Tagságkezelő rendszerében” is elérhetőek ezek a bővített anyagok az mpt.hu/profilom/ linkről saját felhasználónevükkel és jelszavukkal történő belépés után a „Teljes EB állásfoglalások” címszó alatt.

Budapest, 2019.09.15.

Szimethné Galaczi Judit

MPT-MPÉE EB soros elnöke