XIV. Európai Pszichológiai Kongresszus

(European Congress of Psychology) – 2015, Milánó

Idén, az Italian Network of Psychologists’ Associaions (http://www.inpa-europsy.it/) a European Federation of Psychologists’ Associationsszel (http://www.efpa.eu/) karöltve július 7. és 10. között Milánóban rendezi meg a XIV. Európai Pszichológiai Kongresszust „Linking technology and psychology: feeding the mind, energy for life” címmel.

Mivel 2015-ben szintén Milánó ad otthont a Világkiállításnak, melynek témája a bolygó táplálása, az életenergia megteremtése és a fenntartható fejlődés, a kongresszus céljául tűzte ki, hogy kapcsolódjon ezen témákhoz is. A kongresszus tudományos programja ismerteti, hogy hogyan járul hozzá a pszichológia mindehhez azáltal, hogy bemutatja a legújabb kutatási eredményeket és a leghatékonyabb és legkorszerűbb pszichológiai gyakorlatokat. Ezen felül ismerteti a technológia hatását a mai emberre: szembesít egyfelől a nehézségekkel, melyet a technológiai újítások elsajátítása jelent pszichénk számára, másfelől pedig a rengeteg előnnyel, melyet ugyanezen újítások hoznak életünkbe. A közelmúlt gazdasági és társadalmi krízisei aktuálissá tették a krízismenedzsmenttel kapcsolatos kutatásokat is, amelyeknek kurrens eredményei a kongresszus során szintén bemutatásra kerülnek.

A kongresszus további célja végül az elméleti és gyakorlati pszichológia közti interakció elősegítése is az által, hogy lehetőséget biztosít a kutatók és szakemberek közti tapasztalatcserére. A különböző országok szakemberei közti párbeszéd pedig alapjául szolgálhat a különböző diszciplínák sokféle nézőpontból való megközelítésének.

A kongresszuson kiemelt előadások, szimpóziumok, kerekasztal beszélgetések, különböző workshop-ok valamint egy poszter szekció is megrendezésre kerül. A témák rendkívül változatosak, és érintik a legtöbb diszciplínát, köszönhetően a világ különböző részeiről meghívott világhírű tudósok hozzájárulásának. Mindezeken kívül a kongresszus alkalmat ad arra is, hogy a résztvevők belekóstoljanak Milánó, mint a művészetek, a kutatás-fejlesztés, a divat és a design fővárosának pezsgő forgatagába.

A kongresszussal kapcsolatos további tudnivalók a http://www.ecp2015.it/ oldalon érhetők el.

,